Focus op Leefstijl is gecertificeerd aanbieder van het CooL programma. CooL (Coaching op Leefstijl) is een programma van 24 maanden dat bestaat uit 16 groepsbijeenkomsten en 8 coachingsgesprekken. Tijdens deze coachingsgesprekken en groepsbijeenkomsten leer je op welke manier je veranderingen kunt inzetten en hoe anderen het ervaren en aanpakken.

  • Samen kijken we naar welke veranderingen in jouw leefstijl een groot effect kunnen hebben. Denk daarbij aan veranderingen in structuur, voeding, bewegen, slaap, inspanning en ontspanning. Door samen op zoek te gaan naar wat haalbaar is, kun je makkelijker gewoonten veranderen;
  • Door aandacht te hebben voor alle onderdelen van leefstijl heeft dit meer effect dan alleen te focussen op gewicht of bewegen;
  • Samen stellen we doelen waaruit acties volgen die bij jou passen, die haalbaar zijn en uitvoerbaar in jouw eigen tempo;
  • De huisarts en/of praktijkondersteuner blijven je ondersteunen en worden op de hoogte gehouden door de leefstijlcoach.
  • De kosten voor deelname worden vergoed vanuit de basis zorgverzekering. Raadpleeg de polisvoorwaarden van je eigen zorgverzekering. Mocht je hier vragen over hebben neem dan contact op, ik denk graag met je mee.

""Het is geen zoveelste dieetprogramma. Het gaat erom dat ik bewust ben geworden van wat ik eet en waarom ik eet. Je merkt ook dat je niet alleen bent, andere mensen worstelen met dezelfde problemen en hebben vaak heel simpele oplossingen. Mentaal heb ik veel steun van de groep gehad. Ik ben 8 kilo kwijt en het afvallen gaat gewoon door. Maar los van de gewichtsafname kan ik nu veel bewuster genieten."

Anonieme deelnemer CooL


"De groepssessies hebben me goed gedaan, je hoort andere ideeën en je voelt je niet alleen staan. Ik ben veel afgevallen, maar ik voel me vooral psychisch lichter omdat mijn zelfvertrouwen enorm is toegenomen. Het allerbelangrijkste wat ik heb geleerd is om spanning bespreekbaar te maken met mijn man of zoon in plaats van dit weg te eten of te snoepen.”

Anonieme deelnemer CooL

"Omdat ik door allerlei omstandigheden mijn eetpatroon niet meer op orde kreeg, ben ik op aanraden van mijn huisarts bij Janneke terechtgekomen. Na een aantal fijne gesprekken met super praktische tips, doe ik nu mee aan het 2-jarig Cool programma. Dit programma leert je om anders met eten om te gaan en heeft nadrukkelijk niets met het volgen van een dieet te maken. Samen met anderen bespreken we tijdens verschillende bijeenkomsten in een veilige en gesloten setting over de problemen die we ervaren t.a.v. eten, (de)motivatie en emoties. De ervaringen van anderen zijn hierbij zeer waardevol en dankzij Janneke's professionele begeleiding leren we meer inzicht te krijgen in onze eetpatronen. Haar deskundigheid op het gebied van voeding en beweging is hierbij natuurlijk van grote waarde. Los hiervan is Janneke bijzonder sympathiek en toegankelijk waardoor je je snel op je gemak voelt. ik ben dan ook erg blij dat ik me bij het Cool programma heb aangesloten en Janneke's coaching raad ik dan ook iedereen aan!"

Jacqueline