Ik weet als geen ander hoe groot de uitdaging is om gezonde keuzes te maken in je drukke leven. Ik heb een gezin met 3 jonge kinderen en een eigen bedrijf. Ook ik heb momenten in mijn leven gekend waarin ik tijdens mijn carrière in zorg en onderwijs volledig leefde in de waan van de dag. Door mijn opleidingen wist ik maar al te goed wat ik moest doen voor een gezonde leefstijl en hoe ik moest zorgen voor voldoende ontspanning.

Toch leek er altijd iets belangrijkers te zijn dan mijn gezonde voornemens. Ik kwam er gewoonweg niet aan toe wat in mijn situatie resulteerde in een periode van langdurige stressklachten. Pas toen ik leerde hoe ik mijn leven kon inrichten door keuzes te maken op basis van wat ik écht belangrijk vond, leerde ik steeds beter voor mezelf te zorgen. Ik gun iedereen een gezonde leefstijl, om welke reden dan ook en hoe groot je uitdaging ook is naast alle verplichtingen die je in je leven ervaart.

Janneke heeft een Master in Voeding en Gezondheid. Ze heeft ruim 20 jaar ervaring in de gezondheidszorg als diëtist, voedingswetenschapper en leefstijlcoach met een specialisatie in voedingsgedrag en ziektepreventie. Sinds 2017 heeft ze een praktijk als 1 van de eerste leefstijlcoaches in Eindhoven. Ze is vanaf het begin betrokken geweest bij de pilot van de gecombineerde leefstijlinterventie Coaching op Leefstijl (CooL) en heeft in haar praktijk inmiddels honderden mensen begeleid naar een gezondere leefstijl.

Sinds 2020 heeft Janneke zich verder gespecialiseerd in gedragsverandering door diverse opleidingen van ACT en leefstijl te volgen. ACT staat voor ‘acceptance and commitment therapy’ en biedt vaardigheidstraining in mentale flexibiliteit die nodig is om leefstijlgedrag succesvol te veranderen op de lange termijn.

"Ik vind Janneke Dopheide een zeer vakkundige leefstijlcoach. Er wordt goed naar je geluisterd en er worden goede en vooral bruikbare en op jou afgestemde adviezen gegeven. Het is heel boeiend en vaak ook verrassend, zeker als je weer even twijfelt aan jezelf of als dingen niet lekker lopen, om nieuwe inzichten te krijgen waar je weer mee aan de slag kunt. Ik denk dat heel veel mensen baat zouden kunnen hebben bij een leefstijlcoach."