Leefstijlcoaching

"If you focus on results you will never change. If you focus on change you will get results!"

- Jack Dixon -

Het is lastig om in je eentje dingen te veranderen. Meestal val je na verloop van tijd terug in oude gewoontes. Als leefstijlcoach help ik je bij het doorbreken van patronen en het stellen van haalbare doelen die bij JOU passen. Je leert je valkuilen te herkennen en te denken in oplossingen die bij jouw persoonlijke situatie passen. Daardoor leer je stap voor stap hoe je gezond gedrag kunt toepassen.

Tijdens een vrijblijvend kennismakingsgesprek van 30 minuten bespreken welke vorm van leefstijlcoaching het beste bij JOU past!Focus op Leefstijl biedt verschillende mogelijkheden voor leefstijlcoaching. Zo is het mogelijk om een individueel traject op maat te volgen, waarin we 1 op 1 aan de slag gaan. Tijdens de intake kijken we samen uitgebreid naar voeding, beweging, slaap en ontspanning en welke doelen passen binnen jouw persoonlijk leefstijlplan. Deze trajecten duren gemiddeld 3 tot 6 maanden en zijn geheel naar wens in te richten. Zowel live als online begeleiding behoort tot de opties. Je kunt zelf aangeven waar je een voorkeur voor hebt.

Binnenkort komt de eerste online training beschikbaar waarbij ik mijn kennis en ervaring op het gebied van gedragsverandering en leefstijl met je deel. De training bestaat uit 5 modules, waarbij video’s en werkbladen je de juiste focus geven om grip te krijgen op jouw leefstijlgewoontes! Je kunt deze praktische training gewoon volgen vanuit huis. Aanvullend is er de optie om losse coachsessies te plannen (zowel live als online) zodat je waar nodig extra begeleiding krijgt. Verder is er ook de mogelijkheid om een erkende gecombineerde leefstijlinterventie te volgen, deze bestaat uit het CooL groepsprogramma van 2 jaar. Elke 3 maanden start er een nieuwe groep op mijn praktijklocatie in Eindhoven. Ik wil graag meer informatie over het CooL programma.

Focus op Leefstijl is aangesloten bij de door zorgverzekeraars erkende beroepsverenigingen BLCN en BGN. Leefstijlcoaching wordt daardoor geheel of gedeeltelijk vergoed afhankelijk van jouw zorgverzekering . Je betaald per sessie achteraf en ontvangt van mij een factuur per mail. Gemaakte afspraken bij Focus op Leefstijl kunnen tot 24 uur vooraf kosteloos worden geannuleerd of verzet.

"Ik kijk terug op fijne coachingsgesprekken met Janneke. Ze neemt de tijd voor je en kijkt goed naar je persoonlijke situatie. Als moeder van 3 kinderen is balans zoeken nogal lastig, maar Janneke weet ook door ervaring hoe dit is. Ze kijkt daarom goed wat er bij je past en kan zich goed inleven. Janneke legt de nadruk op zelfbewust zijn. Dit heeft bij mij als resultaat een blijvend andere leefstijl.”
Ellen, 29 jaar
"Janneke is een coach die dichtbij de persoon staat. Ze houdt een spiegel voor en tegelijkertijd gaat ze samen met je op zoek naar alternatieve oplossingen of nieuwe invalshoeken. Ze houdt rekening met de unieke kwaliteiten en bouwt daarop voort. Ik heb veel van het traject geleerd!"
Audrey, 36 jaar
"Ik heb Janneke ervaren als een prettige coach. Als persoon is ze prettig in de omgang. Ik was onder de indruk van haar brede kennis zowel op het gebied van voeding, bewegen en gezondheid. Hiermee onderscheid ze zichzelf van menig ander."
Anoniem, vrouw 45 jaar
"Janneke is een betrokken coach die goed kijkt naar het individu. Samen hebben we voortdurend gekeken naar wat bij mij past, in een gezin met drie grote kinderen en een fulltime baan. Ik vind het belangrijk dat de gestelde doelen eenvoudig haalbaar zijn. En dat zijn in mijn geval kleine stapjes, maar dusdanig dat er een ontwikkeling plaatsvindt naar een blijvende andere leefstijl. Ik heb inmiddels al geleerd op welke manier ik het beste mijn ontspanning kan vinden, hoe beweging laagdrempelig in mijn leven in te passen is en waar ik op kan letten in mijn voedingspatroon. Het is niet het zoveelste dieet (ik eet gelukkig nog steeds wat ik lekker vind), maar door de handvatten vanuit het programma heb ik een veel betere conditie en ben ik inmiddels al 12,5 kg kwijtgeraakt. Ik kan zowel het individuele coachingstraject als het groepsprogramma CooL van harte aanbevelen!"
Mandy, 47 jaar
"Al bijna een jaar mag ik genieten van Janneke als mijn leefstijlcoach! Een fijne, nuchtere en eerlijke vrouw waar ik veel aan heb. Ze denkt met me mee en kijkt naar de mogelijkheden die er zijn. Ze houdt je soms een spiegel voor, maar dat vind ik alleen maar goed, het helpt me enorm! Kortom, je hebt er echt wat aan!"
Monique, 47 jaar
"Omdat ik door allerlei omstandigheden mijn eetpatroon niet meer op orde kreeg, ben ik op aanraden van mijn huisarts bij Janneke terechtgekomen. Na een aantal fijne gesprekken met super praktische tips, doe ik nu mee aan het 2-jarig Cool programma. Dit programma leert je om anders met eten om te gaan en heeft nadrukkelijk niets met het volgen van een dieet te maken. Samen met anderen bespreken we tijdens verschillende bijeenkomsten in een veilige en gesloten setting over de problemen die we ervaren t.a.v. eten, (de)motivatie en emoties. De ervaringen van anderen zijn hierbij zeer waardevol en dankzij Janneke's professionele begeleiding leren we meer inzicht te krijgen in onze eetpatronen. Haar deskundigheid op het gebied van voeding en beweging is hierbij natuurlijk van grote waarde. Los hiervan is Janneke bijzonder sympathiek en toegankelijk waardoor je je snel op je gemak voelt. ik ben dan ook erg blij dat ik me bij het Cool programma heb aangesloten en Janneke's coaching raad ik dan ook iedereen aan!"
Jacqueline